Szijjártó: Az ország sokat profitál a debreceni beruházásokból, viszont mi azt akarjuk, hogy a debreceniek élete is érezhetően javuljon

POLITIKA
2023 augusztus 30., 12:25

„A magyar gazdaságtörténet három legnagyobb beruházásából kettő jelenleg itt, néhány kilométerre egymástól zajlik” - mondta Szijjártó Péter a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó vasúti infrastruktúra-fejlesztések első ütemének szerdai átadóján. A BMW és a CATL gyárak miatt a kormány mintegy 130 milliárd forintot költ a vasúti infrastruktúra fejlesztésére, megújul többek közt a füzesabonyi és a balmazújvárosi vonal, korszerűsítik az állomásokat, újakat is építenek, illetve villamosítják a pályát.

„Az első, 65 milliárd forint értékű fázissal végeztek, így megindulhat a második szakasz. Ennek nyomán Debrecenben létrejön Kelet-Magyarország legnagyobb, Kelet-Európa egyik legjelentősebb ipari intermodális terminálja”

- mondta a külügyminiszter. Hozzátette: a kormány folyamatosan teljesíti azokat a vállalásait, amelyeket a BMW irányába tett, emellett pedig folytatjuk azokat a fejlesztéseket, amelyek "egyidejűleg az itt élő emberek életkörülményeit is javítják".

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

„Az ország sokat profitál a debreceni beruházásokból, viszont mi azt akarjuk, hogy a debreceniek élete is érezhetően javuljon a beruházások nyomán. Ezért további útfejlesztéseket folytatunk, modernizáljuk a város vízhálózatát és további közösségi beruházásokat hajtunk végre”

- mondta. (MTI)