A DK kizárt egy képviselőt a Pest megyei frakciójából, mert nem tűrnek semmiféle együttműködést a Fidesszel

POLITIKA
2023 augusztus 31., 08:05

A Demokratikus Koalíció Pest megyei közgyűlésének képviselőcsoportja egyhangú döntéssel kizárta tagjai közül dr. Tóth Ágnes képviselőt - tudatta a DK közleményében.

Mint írják, volt képviselőtársuk tudtuk és beleegyezésük nélkül volt tagja egy olyan egyesületnek, amelyet a Fidesz vezette megyei önkormányzat többször pénzügyi támogatásában részesített. Az egyesület a támogatás egy részét egy online hírportál működtetésére fordította, amely rendszeresen negatív színben tüntette fel az ellenzék pártjait és képviselőit.Tóth Ágnes nem jelezte párt- és frakciótársainak, hogy tagja az egyesületnek, illetve azzal szerződéses viszonyban is áll. A képviselő ellen etikai eljárás indult.

A DK közleményében az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „A Demokratikus Koalíció közössége nem tűr meg senkit a soraiban, aki bármilyen formában együttműködik a Fidesszel.”

Tudták vagy sem?

Az ügy azonban úgy tűnik, nem új keletű, és a napokban ment is miatta az adok-kapok. Varga Zoltán Péter, Pest Megye Közgyűlésének jobbikos képviselője a Facebookon számolt be arról, hogy Tóth Ágnes feljelentése nyomán a Váci Rendőrkapitányságon személyes adattal való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Varga elmondása szerint azért jelentette fel az akkor még DK-s Tóth, mert nyilvánosságra hozta, hogy melyik egyesület tagja. „Dr. Tóth Ágnes tevékenységéről - ellenzéki képviselőként - írásban tájékoztattam a Demokratikus Koalíció több vezetőjét közel másfél évvel ezelőtt és azóta folyamatosan” - írta a posztban Varga. A jobbikos képviselő posztja alá kommentelt a szintén DK-s Tonzol Péter is, ebből pedig olyan ütésváltás alakult ki, amelyet érdemes a maga teljes valójában megcsodálni:

photo_camera Ellenzéki politizálás a legjobb formájában, 2023.
Forrás: Varga Zoltán Péter/Facebook

Dr. Tóth Ágnes kacskaringós utat járt be az elmúlt években a DK-ban, 2020-ban még ő függesztette fel a párttagságát két másik párttársával, Lőrincz László gödi alpolgármesterrel és Szilágyi Lászlóval, a gödi pénzügyi bizottság alelnökével együtt, ugyanis akkor úgy látták, hogy az országos politika érdekei nem egyeznek Göd érdekeivel.„Mi továbbra is Gödért dolgozunk, nincsenek országos politikai céljaink. Mi arra esküdtünk, hogy Göd város lakóit képviseljük. Az ő érdekükben, és nem a budapesti pártközpontoknak akarunk megfelelni” - fogalmaztak akkoriban közleményükben. Gödön, a nagy részben a Samsung terjeszkedő gyára miatti elégedetlenség nyomán a város vezetésére megválasztott ellenzéki koalíció 2020-ra súlyos válságba került, miután Balogh Csaba és alpolgármesterei, Fülöp Zoltán LMP-s és Lőrincz László DK-s képviselők konfliktusa kiéleződött a városi cégek és tanácsadói posztok elosztása nyomán, melynek részeként kölcsönösen a Fidesszel való együttműködéssel és „kiskirálykodással” vádolták a másik felet.