Bánki Erik a félmilliárdos tartozása mellé valahogy még kapott 200 millió hitelt földvásárlásra

POLITIKA
2023 augusztus 31., 18:52

A fideszes Bánki Erik már a vagyonnyilatkozatában bevallottak szerint is az egyik legnagyobb földbirtokosnak számított a parlamentben. Az RTL Híradó most arról ír, hogy a kormánypárti képviselő a nyáron még több mint 100 hektár földet vett összesen 205 millió forintért Baranyában.

Bánki Erik a parlamentben
photo_camera Bánki Erik a parlamentben Fotó: Németh Dániel/444

A hímesházi önkormányzatnál kifüggesztett adásvételi szerződések szerint Bánki összesen 106 hektárnyi földet vett júliusban 205 millió forintért. A Fidesz frakció a csatornának azt mondta, hitelt vett fel földvásárláshoz, csakhogy a vagyonnyilatkozata alapján már eddig is 534 milliós banki tartozása volt, valamint 40 millióval tartozik magánszemélyeknek. Eközben a vagyonnyilatkozata szerint maximum évi bruttó 78 millió forint bevétele lehet.

Vagyis valamelyik bank annyira hitelképesnek tartotta a fideszes képviselőt, hogy a félmilliárdos tartozása mellé meg adott neki 200 millió forint hitelt. De a 20 éves fia is éppen azon a környéken vett 64 hektárnyi földet csaknem 122 millióért. Bánki a csatornának azt mondta, hitelt vett fel földvásárláshoz, csakhogy a vagyonnyilatkozata alapján már eddig is 534 milliós banki tartozása volt, valamint 40 millióval tartozik magánszemélyeknek.