Megint lefagyott a republikánusok szenátusi frakcióvezetője, akit egyszer már felszólítottak a visszavonulásra állapota miatt

külföld
2023 augusztus 31., 05:41

Alig egy hónapja történt, hogy Nikki Haley, a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa azt javasolta párttársának, Mitch McConnellnek, az amerikai szenátus régóta nagyhatalmú frakcióvezetőjének, hogy vonuljon vissza, miután fizikailag lefagyott és képtelen volt beszélni a Capitoliumban.

Most újra megismétlődött az eset: a 81 éves McConnellt Kentuckyban egy sajtótájékoztatón kérdezgették újságírók, amikor lefagyott, több mint fél percig csak állt a mikrofon előtt, és képtelen volt megszólalni.

Ráadásul a kérdés, amit feltettek neki, épp az volt, mit gondol az újraválasztási esélyeiről. McConnel először nevetett, majd nekikezdett a válasznak: "Ó, ez egy..." - innen azonban már nem tudta folytatni a mondatot.Ezután egy asszisztens odalépett hozzá, és megkérdezte: "Hallotta a kérdést, szenátor úr? Indul a 2026-os választásokon?", McConnell azonban csak állt tovább, végül az asszisztens közölte a várakozó újságírókkal, hogy szükségük lesz néhány percre. McConnelt végül elkísérték, és csak később tért vissza, hogy folytassa a sajtótájékoztatót.

„Homokzsákoltam egyet” - mondta végül, utalva Joe Biden júniusi incidensére, amikor az amerikai elnök megbotlott egy homokzsákban és elesett az amerikai légierő akadémiájának diplomaosztó ünnepségén Coloradóban.

(via Guardian)