Megpróbálta megerőszakolni az őt őrző őrmestert az egyik rab a Csillagbörtönben

bűnügy
2023 augusztus 31., 20:16

Megpróbálta megerőszakolni a szegedi Szegedi Fegyház és Börtön őrmesterét a börtön egészségügyi részlegén egy fogvatartott - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) csütörtökön. Az emberölés miatt elítélt fogvatartott előre kitervelhette a szexuális támadást.

Az egészségügyi kezelésben részesülő rab a szegedi börtön egyik körletén, takarítást színlelve az ott szolgálatot teljesítő nő mögé került, egy wc-pumpából eszkábált tárggyal leütötte az őrt, majd megpróbálta megerőszakolni. Az őrmester védekezett, miközben a kollégák észlelték a támadást, így megakadályozták a szexuális erőszakot.

Amikor fogvatartott megmotozták, a támadáshoz használt eszköz mellett lepedőcsíkokat is találtak. Elmondása szerint az ütés után ezekkel akarta lekötözni, hogy meg tudja erőszakolni. A nőt kórházba szállították, sérüléseit ellátták. A fogvatartott ellen feljelentést tett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, az ügyben a rendőrség büntetőeljárást folytat.

A büntetés-végrehajtási szervezet sok esetben kap kritikát az miatt, hogy az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartottak esetében mozgáskorlátozó eszközöket (bilincs) használ. Sajnos éppen az ilyen esetek bizonyítják, hogy szükség van azokra az óvintézkedésekre, amelyek maximálisan garantálják kollégáink és a büntetés-végrehajtási intézetek biztonságát. (MTI)