Trump ártatlannak vallotta magát a georgiai választási csalás ügyében

külföld
2023 augusztus 31., 19:28

Miután feladta magát, húsz percet börtönben töltött, majd börtönfotójával gigantikus mennyiségű adományt gyűjtött össze, Donald Trump ártatlannak vallotta magát a georgiai választási csalás ügyében.

photo_camera Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

A volt elnök egyike annak a 19 embernek, akiket azzal vádolnak, hogy az Egyesült Államok 2020-as választási eredményeinek elcsalását tervezték. A volt elnök többször is tagadta, hogy bűnös lenne, és most ebben az ügyben is ártatlanságáról vallott egy, a bírósághoz eljuttatott dokumentumban. A volt elnök úgy döntött, lemond a jövő heti bírósági tárgyaláson való megjelenés jogáról.

Trumpot összesen 13 bűncselekmény elkövetésével vádolják, hogy mennyire lesz könnyű dolga, arról itt írtunk korábban.

link Forrás

„Jogaim tudatában ezennel önként és szabadon lemondok arról a jogomról, hogy jelen legyek a vád alá helyezésnél, valamint arról, hogy a vádiratot nyílt tárgyaláson olvassák fel nekem” – áll a Trump által benyújtott bírósági dokumentumban.

A volt elnök korábban mindhárom vádemelésen megjelent, a georgiai Fulton megye az egyetlen olyan joghatóság, mely lehetővé teszi a vádlottak számára, hogy erre ne legyen feltétlenül szükség a hivatalos vádemeléskor. (BBC)