A hétvégi disznótor üsttetőjének loptak le egy 60-as táblát

humor
2023 szeptember 01., 08:43

Két férfi tavaly novemberben egy autóval Hosszúhátról Debrecenbe tartott, miután a faluban dolgoztak. Az összekötő úton ekkor valamit észrevett egyikük. A bíróság így rögzítette, mi történt:

„Az elsőrendű vádlott jelezte a sofőrnek, hogy álljon meg a „60 km/h” sebességkorlátozó jelzőtábla mellett, mert hétvégén disznótor lesz és szüksége van a táblára üsttető gyanánt. A másodrendű vádlott a kérésnek eleget tett, a 4211-es számú út szélén, lakott területen kívül a gépkocsival megállt. A vádlottak kiszálltak a járműből és míg a másodrendű vádlott a sebességkorlátozó tábla oszlopát tartotta, addig az elsőrendű vádlott a táblát lecsavarozta. Az elsőrendű vádlott ezután a jelzőtáblát az oszlopról levette és a gépkocsi hátsó részébe betette, majd folytatták útjukat Debrecen irányába.”

Csakhogy a területet figyelte az egyik közeli cég biztonsági kamerája, amelynek képén tökéletesen látszott az eset. Az ott dolgozók is látták, mi történt, felhívták hát a rendőrséget.

Így folytatódik a tényállás a bírósági iratokban: „A rendőrök azonosították az elkövetőket, akiket telefonon utolértek és felhívták őket arra, hogy forduljanak vissza a táblával együtt. A vádlottak a rendőri felszólításnak eleget tettek, majd a helyszínen visszaadták a táblát, amit az elsőrendű vádlott vissza is szerelt a helyére, az eredeti állapotában.”

A lefolytatott eljárás során a bíróság megállapította, hogy az elkövetők a közúti jelzőtábla eltávolításával más vagy mások életét vagy testi épségét, a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztették.

Az elsőrendű vádlottat a most lezajlott tárgyalás után 150 ezer forint pénzbírságra, míg a másodrendű vádlottat – a tárgyalás mellőzésével – 80 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

(Debreceni Törvényszék)