Feledékeny emberek kerültek hülye helyzetekbe országszerte

idióta rekordok
2023 szeptember 04., 18:20

Hülye helyzetekhez tud vezetni a feledékenység. Egy törteli férfi például úgy indult bulizni a napokban, hogy a több éves megtakarítását, azaz másfél millió forintot nylon zacskóba csomagolva a biciklijére akasztotta. Amikor aztán a rendezvényre érve meglátta a barátait, megával sodorták az események, és a másfél milliós pakkot a bringán hagyta. Majd amikor nem találta a megtakarításait, abban sem volt biztos, hogy a szatyrot ellopták vagy ő hagyta el út közben, ezért a rendőröket sem merte kihívni.

Pár nappal később aztán megtudta, hogy a pénzt egy helybeli férfi vitte magával, így már szólhatott a rendőröknek, akik hamarosan meg is találták a 19 éves gyanúsítottat az egyik bolt előtt. A fiatal férfi bevallotta, hogy nála van a pénz, amiből pár nap alatt nagyjából 200 ezer forintot költött el magára, barátaira és szórakozásra. Elmondása szerint azt hitte, hogy rámosolygott a szerencse. A rendőrség szerint nagyon bánja tettét és ígéretet tett, a hiányzó összeget megfizeti a sértettnek. A lefoglalt mintegy 1,3 millió forintot a rendőrök visszaszolgáltatták tulajdonosának.

photo_camera Fotó: police.hu

A feledékenység másik áldozata egy 32 éves beloianniszi férfi volt, aki Csákvár határában egy 6 éves, pej, shetlandi pónit lopott el, de az iratait tartalmazó táskát a karám egyik oszlopán felejtette. Mire visszaért a pónival, a rendőrök már fel is vették az adatait. A kihallgatáson a rendőrség beszámolója szerint azt mondta: „Világéletében szeretett volna egy saját lovat, így nagyon megörült az aprócska paci látványának, és ezen fellelkesülve úgy döntött, hogy hazaviszi magával.”

photo_camera Fotó: police.hu