Pornó került a Mancs őrjáratos keksz csomagolására

külföld
2023 szeptember 04., 10:22

Mancs őrjárat brandelésű kekszeket hívnak vissza a brit Lidlökből egy furcsa „hiba” miatt – írja TechCrunch nyomán a hvg.hu. A kekszek minőségével semmi gond nincs, azok csomagolásával van a baj.

A Mancs őrjárat figuráit ábrázoló zacskókon ugyanis elhelyezték egy honlap címét, amelynek eredetileg a mesesorozathoz kapcsolódó termékekre kellene mutatnia. A Lidl tájékoztatása szerint azonban a csomagoláson lévő weboldalt feltörték, és már olyan tartalmakat jelenít meg, amelyek nem ajánlottak a gyerekek számára.

Egészen konkrétan asztali számítógépen megnyitva kínai nyelvű szöveget, míg mobilról pornográf képeket tartalmazó hirdetéseket mutat.

link Forrás

A TechCrunch szerint az történhetett, hogy lejárhatott a domaincím regisztrációja. Ez azt jelenti, hogy bárki megvásárolhatta, és elindíthatott egy saját oldalt a korábbi cím alatt. A kekszeket visszaveszi a brit Lidl, ha valaki visszavinné az amúgy tökéletes minőségű édességet.

Azok a gyerekek, akik mégis megnyitották a weboldalt hasonlóan járhattak, mint azok a floridai lurkók, akik a Disney akkor új sikerfilmjét, a Frozent akarták megnézni, de a moziban az arcukba tolták Lars Von Trier Nimfomániás című filmjének a trailerét.