Vádat emeltek a férfi ellen, aki száguldozva vitte volna kórházba a rokonát, de egy oszlopnak csapódott, és két utasa meghalt

bűnügy
2023 szeptember 05., 13:22

Egy dunaföldvári férfi 2021. szeptember 19-én a családtagjainál tartózkodott, amikor az egyik hozzátartozója rosszul lett. Kihívták a mentőket, akik kórházba akarták vinni a rokont, de a családtagok inkább saját autójukkal indultak el.

A kocsiba négyen ültek be, a sofőr a későbbi vádlott volt. A biztonsági övet egyikük sem kapcsolta be. Dunaújvárosban 50 km/óra helyett 120-133 km/órával haladt a sofőr, amikor egy kanyarban elvesztette uralmát az autó fölött, és nekiütközött egy lámpaoszlopnak.

A jármű kettészakadt, két utas pedig kizuhant belőle. Ők a helyszínen életüket vesztették, egyikük az a rokon volt, akit rosszulléte miatt éppen kórházba szállítottak. A másik két utas 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kettétört autó
photo_camera A kettétört autó Forrás: Magyarország Ügyészsége

A sofőr vérében a baleset után amfetamint mutattak ki. A férfi biztosan fogyasztott kábítószert, azt azonban nem tudták bizonyítani, hogy a baleset időpontjában kábítószer befolyása alatt állt-e.

A férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat, 1-5 év szabadságvesztésre ítélhetik.

(via ugyeszseg.hu)