Szijjártó szerint aki békét akar, az nyugodtan bízzon Donald Trumpban

POLITIKA
2023 szeptember 05., 07:41

A magyar külügyminiszter egy Facebook-posztban tárta elénk az „újabb bizonyítékot” arra, „hogy a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban, hiszen sok évtized totális kudarcai és eredménytelenségei után az Ábrahám-megállapodások hozták vissza a közel-keleti béke reményét”.

Szijjártó Péter azzal folytatta, hogy 202 szeptemberében „a Fehér Ház kertjében„ ő volt „az egyetlen európai külügyminiszter, amikor Netanjahu izraeli miniszterelnök és két barátom, Abdullah bin Zayed Al Nahyan emirátusi és Abdullatif bin Rashid Al Zayani bahreini külügyminiszterek aláírták a kapcsolataik normalizálásáról szóló megállapodást”. Szerinte akkor „a világ nagy része a kétségeit és fenntartásait hangoztatta”, de „mára bebizonyosodott, hogy az Ábrahám-megállapodások igenis működnek”, mert Izrael tegnap megnyitotta nagykövetségét Bahreinben.

Szijjártó szerint emiatt „itt az ideje, hogy kifejezzük tiszteletünket bahreini és izraeli barátaink mellett Trump elnök úrnak is”. Posztját azzal zárta, hogy azt reméli, „számíthatunk béketeremtő képességeire a jövőben is”.