Kórházi ágyáról üzent a motorbalesetet szenvedett Mathieu Kassovitz

baleset
szeptember 06., 13:23
Mathieu Kassovitz 2022 áprilisában Párizsban
photo_camera Mathieu Kassovitz 2022 áprilisában Párizsban Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

Instagramon adott magáról hírt a világhírű magyar származású francia filmrendező, Mathieu Kassovitz, aki három napja szenvedett súlyos motorbalesetet.

„Hálás vagyok, nem is tudtam, mennyi barátom van, nagy öröm ez nekem. Béna voltam és elestem a motorommal. A combcsontom és a bokám eltört, megműtöttek, most rehabon vagyok”

mondta a kamerába félmeztelenül, betegágyáról az 56 éves Kassovitz, aki vasárnap a Párizshoz melletti Linas-Monthléry autóversenypályán esett el egy edzésen, nem ütközött senkivel.

A baleset körülményeit és okait még vizsgálja a rendőrség és a helyi ügyészség.

Az biztos, hogy Kassovitzon volt bukó, így a fején nem sérült meg. Az első hírek szerint a baleset után közvetlenül mesterséges kómában tartották, de már felébresztették.

Kassovitz volt a rendezője az 1995-ös A gyűlölet című klasszikusnak, de színészként is ismert, játszott többek között Jean-Pierre Jeunet Amélie csodálatos élete és Costa-Gavras Amen című filmjeiben is.

A legújabb Kassovitz-filmet, „Visions” címmell, amiben Diane Kruger oldalán szerepel, most szerdán kezdték vetíteni a mozik. (AFP)