Hajfestékkel próbálta átfesteni a lopott csivavát a bátor somogyi, az eredmény annál is viccesebb lett, mint képzelnéd

ÁLLAT
2023 szeptember 07., 07:53

A nyár legjobb magyar krimije leginkább egy tipikus Columbo-epzódhoz hasonlított annyiban, hogy azt már lényegében az első pillanatban tudni lehetett, ki a tettes, a poén mégis a végére maradt. Annak ugyanis rendes szemtanúja akadt, ahogy egy somogyi faluban egy szomszéd településen élő férfi megáll az autójával egy ház kerítése mellett, simogatni kezdi a háziak kétéves, foltos csivaváját, Ronit, vagyis őt:

aztán beteszi az autójába és elhajt.

A gazda két rokonával együtt át is hajtott a szomszédba, ahol a résztvevők eljátszottak egy jelenetet a Blöffből: a háziak fennhangon állították, hogy nincs itt semmiféle kutya, miközben az egyik melléképületből hangos nyüszítés hallatszott, hogy az ajtó kinyitására egyből kirongyoljon onnan egy aprócska, foltos csivava, és lelkesen köszöntse a kutyáját kereső nőt. Csakhogy ez a csivava nem fekete-fehér, hanem fekete-retkes színösszeállításban pompázott!

A kutya gazdái ezen a ponton vonták be a rendőröket.

A gyanúsított férfi az utolsó pillanatig ragaszkodott a kompromisszummentes szórakoztatáshoz: azt vallotta, hogy nem átfestette a hajfestéktől csöpögő kutyát, hanem az ugrott bele magától a nyári konyhában tartott lavórba, ahol a festéket és fáradt olajat tárolta.

Vagyis ez nem egyszerű Columbo-epizód volt, hanem crossover az Éretlenekkel.

A tanulság: Somogy idei őszi divathajszíne a retkes lehet. Pont most kell újramelíroztatnom, rá is kérdezek a fodrászomnál, hogy egy kis olajjal mennyi lenne.