Két év óta először újabb 9/11-es áldozatokat azonosítottak

külföld
2023 szeptember 10., 12:33

Egy férfit és egy nőt azonosítottak a szeptember 11-ei terrorcselekmények huszonkettedik évfordulója előtt néhány nappal, így már összesen 1649 áldozat személyazonossága ismert.

photo_camera Megemlékezés a World Trade Center emlékműnél a 9/11-es terrordámadás évfordulóján. Fotó: GORDON DONOVAN/NurPhoto via AFP

A két áldozatot maradványaikból, DNS-vizsgálattal azonosították. Neveiket hozzátartozóik kérésére a hatóságok nem hozták nyilvánosságra.

Két év után ez az első alkalom, hogy áldozatokat azonosítottak World Trade Center elleni terrortámadások ügyében, közel 1100 áldozat kilétét azonban továbbra is homály fedi.

A sajtóközleményben az áldozatok felderítését az ország „történetének legnagyobb és legösszetettebb törvényszéki vizsgálatának” nevezték. „Ahogy szeptember 11. évfordulójára készülünk, gondolatban azok felé fordulunk, akiket azon a szörnyű reggelen elvesztettünk, valamint családjaik felé, akik továbbra is minden nap együtt élnek a fájdalommal, melyet szeretteik eltűnése keltett bennük” - írta Eric Adams, New York polgármestere. (CNN)