A Fideszt gyanúsítja céges postaládájának megrongálásával a Momentum nyíregyházi elnöke

POLITIKA
2023 szeptember 11., 12:14

Mindig jó szórakozás fenyegetőző politikusok félelemkeltő üzeneteit olvasni, de az ilyesmi ritkán érkezik ellenzéki oldalról. Pont ezért tűnt fel Babosi Györgynek, a Momentum nyíregyházi elnökének friss FB-posztja, ami a következő vészjósló mondattal kezdődik:

„Innen is üzenem a megbízónak és az elkövetonek, ha a cégem postaládáját ismét tönkreteszik, a cégfeliratot eltüntetik, akkor az Isten irgalmazzon nekik, mert én nem fogok!"

link Forrás

A Tirpák Charles Bronson ezután elmesélte, min hergelte fel magát ennyire. Hősünk két éve felfüggesztette cége működését, de a NAV előírásai miatt a székhelyéül szolgáló irodaházban kint kellett hagynia a cégnevet a postaládán. Aztán egyszer csak megbüntették, mint kiderült, részben azért, mert amikor a NAV a céget kereste a székhelyen, nem találta a feliratot, azt ugyanis letépte valaki. Babosi ezután új ládát tett ki új felirattal, de pár hét múlva ezt is tönkretették, letépték róla a kiírást.

„Ismét jött a NAV. Éves fizetésem 30%-a a NAV-nál kötött ki” – írta a posztban Babosi. A keleti végek Kohlhaas Mihálya ezután újabb levélládát helyezett ki, amire már zománcfestékkel írta ki a cégnevet. A posztot azért írta, mert azt találta, hogy ezt valaki hígítóval tüntette el a helyéről. A dühös poszt vége:

„Most jött el az a pillanat, amikor üzennem kellett. Tudom, el fog jutni a megfelelő helyre: Kossuth tér 1.”Miből gondolja, hogy a Parlamentből irányítják a postaládája elleni titkos műveletet? – kérdeztem Babositól. Mire kiderült, hogy nem az Országházra, hanem a nyíregyházi városházára gondolt, ami szintén a Kossuth tér 1. alatt található.

A politikus elárulta, komoly büntetéseket róttak ki rá az ellenőrzés után, de nem kizárólag a cégnév hiánya miatt. Bár a posztja még arról szólt, hogy kit gyanúsít, élőben azt mondta, hogy

„nem gyanúsítok senkit”.A következő tagmondat viszont már arról szólt, hogy bár tényleg nem gyanúsít senkit, az érintett épületben található egy helyi fideszes képviselőtársának az irodája is.

Hogy mi lesz a következő lépés a Játszmában? A momentumos elnök elárulta, vásárol egy akkus gravírozó készüléket és a levélszekrény fém ajtajába fogja vésni a cégnevet. Mint a kommunista rab Lenin a nevét a cella falára az ismert kommunista versben – de ezt már én teszem csak hozzá.