Meghibásodott a repülőgépe, Indiában ragadt Justin Trudeau kanadai miniszterelnök

külföld
2023 szeptember 11., 05:21

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és teljes küldöttsége kénytelen volt egy nappal tovább maradni Újdelhiben a G20-ak csúcstalálkozóján, miután lerobbant a repülőgépe, írja a Guardian. Trudeau pénteken érkezett Indiába a csúcstalálkozóra, és Mahatma Gandhi emlékművének megkoszorúzása után vasárnap kellett volna hazarepülnie.

photo_camera Fotó: WIKTOR SZYMANOWICZ/Anadolu Agency via AFP

A repülőgépet üzemeltető kanadai légierő azonban arról tájékoztatta a küldöttséget, hogy technikai nehézségek merültek fel, közölte a nagykövetség. „Ezek a problémák nem orvosolhatók egyik napról a másikra, küldöttségünk addig Indiában marad, amíg nincs más megoldás” – írták. A kanadai CTV szerint nem ez az első eset, hogy az Airbus márkájú gépnek problémái vannak.

Trudeau nem az egyetlen olyan politikus, akinek repülőjével valami probléma akadt. Augusztusban Németország külügyminisztere, Annalena Baerbock kénytelen volt lemondani óceániai útját, miután a kormánygéppel kapcsolatos probléma miatt kétszer is vissza kellett térnie Abu-Dzabiba. Júniusban az új-zélandi miniszterelnököt, Chris Hipkinst Kínába szállító gépet olyannyira megbízhatatlannak ítélték, hogy helyette inkább tartalékgépet használtak.