Tanóra közben jelentette be a végrehajtó a soroksári gimnáziumnál, hogy elárverezték az épületet

oktatás
2023 szeptember 12., 12:58

„Tájékoztatok mindenkit, hogy az iskola épületét tavaly októberben elárvereztem, az árverés jogerőre emelkedett” - jelentette be rendőrökkel az oldalán a bírósági végrehajtó kedden tanítási időben a soroksári Qualitas Gimnáziumban, írja a hvg.hu. Berki András ezután arra kérte a tanárokat és a diákokat, hogy pakoljanak össze és hagyják el az alapítványi fenntartású intézmény épületét. Hozzátette:

a gimnáziumba tanulás vagy oktatás céljából visszajönni már nem fognak tudni.

A bejelentés után megkérdezték a diákok, hogy hova menjenek, hol tanulnak a továbbiakban, mire a végrehajtó azt válaszolta, hogy az nem az ő kompetenciája. Az rtl.hu-nak egy szülő azt mondta, hogy

az igazgató tudott róla, hogy elárverezik az intézményt, de a helyzetet titkolta a tanárok, és az igazgató-helyettes előtt is.

A RTL úgy tudja, hogy az épületet már tavaly októberben elárverezhették, a döntés foganatosítására azonban csak most került sor, mert a keddi nap volt a határidő.

A szerdai testnevelés órákat még megtartják, állítólag ott majd tájékoztatják a diákokat, hogy hogyan tovább. A tervek szerint csütörtökön és pénteken online oktatás lesz.

Az alapítványi iskolánál, ami amúgy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem partneriskolája, nem ez az első botrány: 2016-ban több szülő is feljelentette a földrajztanárt, aki szerintük szexuális ajánlatokat tett a diákjainak a jobb jegyért.