Kigyúrt férfit ütlegelt a járóbotjával egy nyugdíjas a dohányboltban

bűnügy
2023 szeptember 13., 06:12

A garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a 70 éves férfival szemben, aki egy tatabányai dohányboltban okozott riadalmat. Idén június 5-én, vásárlás közben nézeteltérés alakult ki az idős férfi és egy fiatalabb között. Az utóbbi sérelmezte, hogy miközben az öregebbet hamarabb szolgálják ki, lassúsága miatt feltartja őt.

link Forrás

A vita odáig fajult, hogy a nyugdíjaskorú férfi előbb a járóbotjával vágta nyakon a fiatalabbat, aki viszonylag rezignáltan, karba tett kézzel fogadta az ütést. Amikor a 70 éves férfi a torkához nyomta a zsebből előkapott kését, már hátrahőkölt, majd kérte a dohánybolt alkalmazottját, hogy hívjon rendőrt.

A fiatal férfi nyakán a késtől nyolc napon belül gyógyuló kisebb felületi, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülés keletkezett, emiatt nem kérte az elkövető megbüntetését.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt kést kobozza el. (Ügyészség)