Legalább 56 ember meghalt Vietnám fővárosában, amikor egy társasházban tűz ütött ki

külföld
2023 szeptember 13., 14:57

Legalább 56 ember meghalt és több tucatnyian megsérültek a vietnami fővárosban, Hanoiban, miután hatalmas tűz ütött ki egy lakóházban.

A rendőrség adatai szerint körülbelül 37-en sérültek meg, az áldozatok közül pedig 39-et sikerült eddig azonosítani. Az éjszaka keletkezett tüzet már eloltották, de a mentési munkálatok még tartanak. A tűz okát még vizsgálják, de szemtanúk szerint az épület parkolószintjén ütött ki, ami tele volt motorokkal. Egyes lakók este 11-kor egy nagy robbanást is hallottak, ami után fekete füst szállt fel.

photo_camera Fotó: NHAC NGUYEN/AFP

Az egyik család úgy menekült meg, hogy kitörték az ablakot, és létra segítségével átmásztak a szomszédos épületre. A lakók szerint a társasház nagyon zárt, nincs menekülési útvonal kiépítve benne, ezért az áldozatoknak esélyük sem volt elmenekülni. Egy kisfiút az egyik magasan lévő lakás ablakából dobtak ki és matracokkal kaptak el.

photo_camera Fotó: NHAC NGUYEN/AFP

A hatóságok szerint sok újépítésű lakás nem felel meg tűzbiztonsági előírásoknak. A város lakossága az elmúlt 20 évben négyszeresére, mintegy 5,5 millióra nőtt. (BBC)