Nem zavarta a Fideszt, hogy az új békéscsabai elnök el van tiltva a cégvezetéstől

POLITIKA
2023 szeptember 13., 07:55

Múlt héten a Fidesz békéscsabai alapszervezete Szegedi Balázst választotta helyi elnöknek. Az új elnök a megyei lapnak azt mondta, új fejezetet kell nyitni. A Magyar Narancs azonban felidézte, hogy az előző fejezetben Szegedit a bíróság három évre, 2024. december 28-ig eltiltotta a cégvezetéstől. A pártvezetéstől nem.

Szegedi Balázs annak a Dél-Békési Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezetnek volt a vezető tisztségviselője, ami előkerült a Simonka és társai ellen a Fővárosi Törvényszéken folyó, bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatti jelenleg is folyó perben.

Szegedi Balázs
photo_camera Szegedi Balázs Fotó: Szegedi Balázs/Facebook

Szegedi szövetkezete ellen törvényességi felügyeleti eljárás indult, 2018. július 30-án megszűntnek nyilvánították. Megindult a kényszertörlési eljárás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kétmilliós követelést jelentett be, ennek jogosságát a szövetkezet vezetője sem vitatta. Az eljárás több mint három évig húzódott, végül 2021. december 28-án fejeződött be. Az ítélet után a Fidesz helyi vezetője, Herczeg Tamás kitette Szegedit a stábjából.

Ennek ellenére most Szegedit titkos szavazáson 92 százalékkal választották meg. A lap most rákérdezett Herczegnél, hogy miért Szegedit találták a legalkalmasabbnak az elnöki pozícióra. Azt országgyűlési képviselő ezt válaszolta:

„Most nem cégvezetőt, hanem a békési megyeszékhely fideszes elnökét választották meg.”