Szelfiző turisták miatt zuhant le a szikláról egy újszülött csikó Walesben

ÁLLAT
2023 szeptember 13., 13:42

Wales egyik kedvenc látványosságánál, a Gower-félszigetnél arra kérik a turistákat, hogy ne menjenek közel az ott élő vadlovakhoz, miután egy szelfiző csoport miatt a mélybe zuhant egy újszülött kiscsikó.

Ez már nem az első eset, az ott élő lovak rendszeresen sérülnek meg az arra járó autóktól, de drónokkal is rendszeresen megzavarják őket, egy másik alkalommal pedig egy nő sérült meg, akit megrúgott az egyik mén, amikor túl közel ment hozzá.

Az Országos Partfigyelő Intézet azt írta a Facebookon:

„Majdnem minden nap, amikor arra járunk, azt látjuk, hogy a turisták megpróbálják megsimogatni a lovakat vagy szelfizni velük. Megállunk, amikor ezt látjuk és elmagyarázzuk, hogy a lovak félig elvadultak vagy teljesen vadon élők. Egy újszülött csikó legutóbb lezuhant a szikláról, mert pánikba esett, amikor egy embercsoport megpróbált vele szelfiket készíteni.”

Nicky Beynon, egy farmer és családja évek óta gondozza a lovakat, de elmondása szerint a látogatók hatalmas stressznek teszik ki őket. Beynon 2022-ben kénytelen volt elzárni a lovakat a területről, mert az emberek egy méterrel a lovak fölé repültek drónnal, az állatok viszont nem tudták azonosítani a zajt és megijedtek. (Guardian)