Feketének hitte a kapitány a görög férfit, akit az egyik matróz lelökött a rámpáról, miközben a hajó felé futott

külföld
2023 szeptember 14., 07:39

„Azt hittem, nincsen jegye. Négernek, pakisztáninak néztem. Járkált körbe, de a jegyét nem mutatta meg nekem. Csak annyit mondott, hogy utazni fog" - mondta egy kiszivárgott hangfelvételen annak a hajónak a kapitánya, melyre fel akart szállni egy görög férfi, de a tengerbe zuhant, és meghalt.

Antonisz Kariotosz szeptember 5-én akart felszállni Pireuszban egy Krétára tartó kompra. A hajó már éppen indulni készült, amikor a férfi a rámpán futott felé. A legénység tagjai megpróbálták megállítani, az egyikük lökött is rajta egyet, mire Kariotosz megcsúszott, és a tengerbe esett. Később kiderült, hogy volt jegye a hajóra.

Pireusz kikötője
photo_camera Pireusz kikötője Fotó: DANIL SHAMKIN/NurPhoto via AFP

Az eset sokkolta Görögországot. A miniszterelnök szégyenletesnek nevezte az incidenst. A tengeri kereskedelemért felelős miniszternek pedig le kellett mondania, miután szimpatizált a legénység megvádolt tagjaival. A hajó kapitánya és három matróza ellen büntetőeljárás indult.

Kariotosz halála után egy másik hangfelvétel is nyilvánosságra került. Azon az hallatszik, hogy a legénység egyik tagja figyelmezteti társait, semmiképpen se beszéljenek arról, amit láttak.

(via The Guardian)

Kiemelt videóink