Vizsgálatot indít az OLAF a híres lombkoronasétány miatt

gazdaság
2023 szeptember 17., 06:27
photo_camera Forrás: Youtube/Átlátszó

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) arról tájékoztatta Donáth Anna EP-képviselőt, hogy Hadházy Ákossal közös beadványa hatására vizsgálatot indít a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében - közölte a Momentum.

A magyar gazdaság sajátosságai miatt a hírekben sokat szereplő hivatal azt írta: „Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. A vizsgálat megindításáról szóló határozatról való döntésnél az OLAF felméri, hogy az ügy a Hivatal által évente meghatározott vizsgálati prioritások területei közé tartozik-e, valamint figyelembe veszi az arányosság, szubszidiaritás/hozzáadott érték és az OLAF erőforrások hatékony használatának alapelveit.” Ezek alapján az OLAF „elemezte a kapott információt és vizsgálatot indított az említett pályázatok tárgyában.”

Márciusban lett az uniós pénzek kreatív felhasználásának szimbóluma a polgármester telkére, 60 milliós uniós támogatásból épült lombkoronasétány, ami körül tarra vágták az erdőt. Elvileg az Európai Bizottság is érdeklődik a magyar gógyi e rendkívüli teljesítménye után.

Donáth Anna azt is nehezményezte, hogy „miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU »megnyugtatására« felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről. És a kormány még csodálkozik, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt.”