Kilenc tinédzser szökésben, miután átvették a hatalmat egy javítóintézetben

külföld
2023 szeptember 18., 08:44

Kilenc tinédzser megszökött egy pennsylvaniai javítóintézetből, miután vasárnap este zavargás tört ki a létesítményben – közölte a helyi rendőrség. Állami és helyi rendfenntartó erőknek kellett kivonulni a morgatowni Abraxas Akadémia nevű fiatalkorúak fogva tartási intézményéhez, mert a bentlakók átvették benne az irányítást. Miután helyreállít a rend, észrevették, hogy kilencen hiányoznak.

David Beohm, a pennsylvaniai állami rendőrség Readingben állomásozó csapatának szóvivője szerint több rendvédelmi szerv keresi a szökött elkövetőket, és kordont állítottak fel a létesítmény körül.

Abraxas Academy
photo_camera Abraxas Academy Forrás: Abraxas Youth & Family Services

A létesítmény mintegy 15 mérföldre nyugatra fekszik South Coventry városától, ahol szerdán elfogták a szökött elítéltet, Danilo Cavalcantét, miután közel két hétig szökésben volt.

Az Abraxas Akadémia egy „biztonságos bentlakásos kezelési program", amely „speciális ellátást nyújt 14 és 18 év közötti, legalább 9. osztályos vagy annál idősebb, bűnelkövető férfi fiatalok számára" – olvasható a létesítmény honlapján.

(CNN)