Az iskolaőr megtámadása miatt ítéltek el egy anyát a IX. kerületben

bűnügy
2023 szeptember 19., 07:50

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség bíróság elé állított egy 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miközben megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral.

A vád szerint a nő szeptember 11-én reggel, a becsengetés után időpont egyeztetés nélkül bement a gyereke IX. kerületi általános iskolájába, hogy a fiú osztályfőnökével beszéljen. A szülőt a portás felszólította, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Ekkor az intézmény formaruhát viselő iskolaőre, egy nő, többször felszólította, hogy hagyja el az iskola épületét, mivel tanítási idő van, ne menjen be a tanterembe.

photo_camera A kép illusztráció
Fotó: Kölcsey Televízió

Az anya mindezt figyelmen kívül hagyta, és kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ekkor a szülő kiabálni kezdett. Időközben az iskolaőr is a terembe ért, és közölte a szülővel, hogy, ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. Az anya ennek ellenére továbbra is kiabált és közölte, hogy a sértett nem érhet hozzá, mire az iskolaőr azzal, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját. A nő kirántotta a kezét a fogásból, és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki az asztalnak esett és a rajta lévő taktikai öv a földre esett. Ezután hívták a rendőrséget. Az iskolaőr a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy.

A kerületi ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, 2 napon belül bíróság elé állította, ahol közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős. (Ügyészség)