Visszafizette a jogtalanul felvett fizetését, lezárták a harkányi polgármester rendőrségi ügyét

belföld
2023 szeptember 19., 05:59

Visszafizette a jogtalanul felvett pénzt, lezárták a harkányi polgármester rendőrségi ügyét, tudta meg az ATV. Baksai Tamásról három éve derült ki, hogy bérkiegészítésként elvállalta az önkormányzat tulajdonában álló gyógyfürdő felügyelőbizottságának elnöki posztját, így megháromszorozva a saját fizetését. A város ellenzéki jelöltje jelentette fel.

Harkány fideszes polgármestere úgy lett felügyelőbizottsági elnök a Harkányi Gyógyfürdőt igazgató cégben - ami a városi önkormányzat többségi tulajdona -, hogy előtte felkérte az alpolgármesterét, hogy ebben a ciklusban ő lássa el a tulajdonosi képviseletet helyette. Az addig ötfős tagságot lecsökkentették háromra, így jött ki a matek, hogy Baksai 915 ezer forintot vitt haza tisztán a város fürdőjétől tiszteletdíjként, miközben a polgármesteri fizetése először bruttó 548 ezer, később 800 ezer forint volt.

Időközben egy törvénymódosítás megtiltotta, hogy főállású polgármester ilyen pozíciót töltsön be, de az összeférhetetlenség még nyolc hónapig nem zavart senkit. Baksait és két alpolgármesterét végül Varga László független képviselőjelölt jelentette fel.

A helyi lap a napokban arról írt, hogy a polgármester lemond a főállású státuszáról és társadalmi megbízatásban vezetheti tovább a várost. Az összeférhetetlenségre vonatkozó szabály nem mellesleg így már nem vonatkozna rá, újra felvehetné a kilencszázezres havi juttatását a gyógyfürdő bizottságában.