A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az OTP feljelentést tett Karácsony Gergelyék adománygyűjtési ügyében

belföld
2023 szeptember 20., 10:03

A kormánypárti Magyar Nemzet azt írja: a birtokába került az a feljelentés, amelyet az OTP tett „ismeretlen tettes ellen, hamis magánokirat felhasználása miatt, a 99 Mozgalom ügyében”. A Rogán Antal felügyelete alatt álló Nemzeti Információs Központ idén júniusban a parlamenti nemzetbiztonsági bizottsága számára készített jelentésben azt írta: a mozgalom számlájára egyetlen befizetőként Karácsony párttársa, Perjés Gábor volt azonosítható, és a pénzek több mint négyötöde euróban és fontban érkezett a mozgalomhoz.

Az adománygyűjtési ügyről ebből a nagyobb cikkünkből mindent megtudhat.

2023 július 25., 04:23
A Karácsony-dilemma: elfogadják-e a választók a süketelést a pénzekről, cserébe azért, hogy legalább nem vagyok fideszes?

Az ellenzék kapánypénzeiről szóló titkosszolgálati jelentésbe csempészték bele a Karácsonyt támogató, rövid életű egyesület számlakivonatát. Senki sem hiszi el neki, hogy urnákba dobáltak be nekik 900 ezer eurót. Karácsony furcsa viselkedésének egyik oka az lehet, hogy igazából nem vádolták meg semmivel, ezért kivár.

link Forrás

Az OTP feljelentésére hivatkozó kormánylap szerint Perjés több olyan jegyzőkönyveket adott át az OTP-nek, amely adománygyűjtő-ládák felnyitásáról szólt. Az OTP viszont nemrég belső vizsgálatot rendelt el, amely többek között arra jutott, hogy „a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el”, illetve hogy „a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak”. A lap szerint a bank a feljelentésben azt írta: „álláspontunk szerint a csomag típusú elhelyezés fizikailag kizárja a szóban forgó ládákba történő pénzek belehelyezését.”

Az ügyről megkérdeztük az OTP-t, ahonnan ezt a választ kaptuk: „Az Ön által jelzett témában nem tudjuk munkáját segíteni.”