Harcra fel! - így invitálta a békepárti Kocsis Máté a békepárti Fidesz-képviselőket Hernádi Zsolt közpénzmilliárdokkal megtámogatott luxusszállójába

belföld
2023 szeptember 20., 04:25

Szerdán az esztergomi Grand Hotel Esztergomban kezdődik a Fidesz szokásos, őszi parlamenti ülésszak előtti kihelyezett frakcióülése. A szálloda cégeken és egy magántőkealapon keresztül Hernádi Zsolt Mol-vezér érdekeltségébe tartozik, a 24.hu egy 2021-es cikke szerint korábban 2,8 milliárd forint állami támogatást kapott a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség sok pontján botrányos Kisfaludy-pályázatából.

A Fidesz képviselői két év után térnek vissza az esztergomi luxusszállóba, írja a Telex.hu, hozzátéve: a szállodához mélygarázs tartozik, a képviselők így akár egyenesen le tudnak oda hajtani az autójukkal, és az épületen belül közelíthetik meg a szobájukat. Ez azért fontos, mert a kormánypárt évek óta egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a képviselőit elzárja a közvélemény és a média elől, néhány éve például lefóliázott kordonokkal kerítették el a párt debreceni frakcióülésének környékét.

A békepárti frakcióülésre a békepárti Kocsis Máté egy Facebook-posztban invitálta a békepárti Fidesz- és békepárti KDNP-képviselőket. A békepárti bejegyzés egészen pontosan harcba invitálja a kormánypárti politikusokat, de hát nincs min meglepődni, a békeharcot hetven évvel ezelőtt már egy másik virágzóan demokratikus, Moszkva felé nyitott politikai vezetés korszakában megismerte Magyarország. „Mozgalmas időszak kezdődik, harcra fel!” csatakiáltással végződő posztjában Kocsis a szokásos fideszes lózungokat sorolja fel: háborúpárti Brüsszelről, a békepártiság fontosságáról, elhibázott szankciókról és a családok védelméről ír.

A kihelyezett frakcióülés kétnapos lesz, azon a Telex információi szerint vendégként mások mellett Bayer Zsolt, Rákay Philip és Szánthó Miklós is részt vesz majd.