Robbantottak egy családi háznál, egy rendőr meghalt Esztergomban

bűnügy
2023 szeptember 20., 18:04

Szerda este robbantás történt Esztergom nem sűrűn lakott, külterületi részén. Egy fenyegetőzés miatt nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság a Tallér utcai családi házhoz, közölte az M1. A Magyar Nemzet szerint

egy zavart férfi délelőtt kezdett robbantással fenyegetőzni.

A hivatalos eljárásrendnek megfelelően a Terrorelhárítási Központ egységeit riasztották.

A felszámoló egységgel érkező túsztárgyaló hiába próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, de nem járt sikerrel. Gázpalackot vagy gázpalackokat robbantott fel, a detonációban egy rendőr, vélhetően egy terrorelhárító az életét vesztette. Hatan megsérültek.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A Telex úgy tudja, hogy a robbantó is meghalt. A helyszínről több mentőautó távozott a sérültekkel, az M1 úgy tudja, hogy az esztergomi kórház több osztályát is kiürítették, hogy fogadni tudják a sérülteket.

A robbanás környékét hermetikusan lezárták a rendőrök, a Katasztrófavédelem és TEK bombakutatói vizsgálják át a robbantó telkét, írja a Blikk. Helyszínen van Pintér Sándor belügyminiszter is. A környéken élők szerint a robbantó egyedül élt, korábban is előfordult, hogy zavartan viselkedett, rendszeresen ki kellett rá hívni a rendőröket. Hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt indult vizsgálat, a Központi Nyomozó Főügyészség későbbre ígért tájékoztatást.

link Forrás


A detonáció távol Esztergom központjától, így a Fidesz frakcióülésének helyt adó szállodától történt.