Beperelte a McDonald'sot egy amerikai nő, mert megégette a túl forró kávé

külföld
2023 szeptember 22., 04:57

Újabb vásárló indított pert a McDonald's ellen a túl forró kávé miatt. Egy amerikai nő azzal vádolja a cég San Francisco-i éttermét, hogy nem megfelelően rögzítették a kávéja fedőjét, ezért az ital súlyos égési sérüléseket okozott neki.

A múlt héten benyújtott kereset alapján az idős asszonynak „fizikai fájdalmakat, érzelmi szenvedést és további károsodásokat" okozott a baleset. A felperesi érvelés szerint ebben kulcsfontosságú tényező volt az étterem gondatlansága.

A nő emellett azt állítja, hogy a McDonald's alkalmazottai nem siettek a segítségére. Az étteremlánc ezt tagadja. A cég közleménye szerint azonnal felajánlották a szolgálataikat, miután tudomásukra jutott a baleset.

photo_camera Fotó: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

Nem ez az első alkalom, hogy túl forró termékei miatt perlik a McDonald'sot. 1992-ben 480 ezer dollár kártérítést ítéltek meg egy nőnek, aki harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a forró kávétól.

Egy floridai bíróság pedig idén ítélt meg 800 ezer dollárt egy családnak, miután kisgyermeküket megégette a forró csirkefalat.

(via CNN)