Mayer Gábor államtitkár beismerte, hogy egy uniós pénzből épített házban él

POLITIKA
2023 szeptember 22., 08:25

„Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot” - válaszolta Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár Hajnal Miklósnak és Tompos Mártonnak, amikor uniós pénzből épített házáról kérdezték.

Mayer 2011-ben a Purple Hill (Lila-hegy) Kft. ügyvezetője volt, amikor a cég 46 millió forintot nyert egy uniós pályázaton rekreációs központ építésére. A ház 2012 és 2014 között megépült, de 2016-ban már nem lehetett szállást foglalni a központban, azóta pedig a weblapja is eltűnt.

Mayer 2022 óta területfejlesztési államtitkár, ezért vagyonnyilatkozatot kellett kitöltenie. Ebben azt írta, a tulajdonában van egy győrújbaráti ingatlan, amelynek ugyanaz a helyrajzi száma, mint a rekreációs központnak.

Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár (baloldalon)
photo_camera Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár (baloldalon) Forrás: F. Kovács Sándor / Facebook

A két momentumos képviselő az ingatlan előtt állva hívta fel telefonon Mayert. Az államtitkár azt mondta, csak 2018-ig kellett szálláshelyet biztosítaniuk a projekt alapján. Miután ez letelt, családi házként kezdték használni az ingatlant. Szerinte ezzel szabályszerűen jártak el.

Tompos viszont kijavította, hogy a szabályok 7 évet írnak elő, vagyis 2021-ig tartott volna ez a kötelezettség.