Miközben a barátnője szült, az apa arra gondolt, mit lehetne ellopni a szülészetről

bűnügy
2023 szeptember 22., 14:59

A Zalaegerszegi Járásbíróság pénteken tárgyalás mellőzésével döntött annak a az édesapának az ügyében, aki a zalaegerszegi kórház szülészetén lopott, miközben a barátnője szült.

Minden úgy történt, hogy idén január 16-án mind a vádlott, mind a sértett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészetén tartózkodott, mert párjaik aznap szülték meg gyermeküket. Az értékeiket egy külön erre a célra fenntartott szobában helyezték el, amit a szülő nők hozzátartozói használhattak átöltözésre, ruháik és egyéb értékeik tárolására.

A most elítélt apa a kora délutáni órákban a barátnője mellett volt szülés közben, majd kiment abba a szobába, ahol korábban átöltözött, és észrevette a másik apa kabátját, amiből kivett kivett 11 ezer forintot, 50 eurót és a bankkártyát, majd visszament a vajúdó barátnőjéhez a szülőszobára. Miután kora este gyermeke megszületett a gyereke, a szülészetről lopott bankkártyával 6780 forint értékben vásárolt.

A kispapát lopás vétsége és csalás bűntette miatt a bíróság 330 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A lopással okozott 11 ezer forint és 50 euró, valamint a bankkártya jogosulatlan használatával okozott kár az eljárás alatt megtérült. A büntetővégzés jogerős. (birosag.hu)