Novák Katalin Texasban keres szövetségeseket

POLITIKA
2023 szeptember 22., 07:17

Texas államnak és Magyarországnak egyaránt fontos az illegális migráció elleni küzdelem és a hagyományos értékek - mint a család és a nemzet - tisztelete. Erről Novák Katalin beszélt, miután Austinban tárgyalt Texas republikánus kormányzójával, Greg Abbott-tal.

A megbeszélésen szóba került, hogy Texas kőolaj- és gázipara milyen módokon segítheti Magyarország energiaigényének kiszolgálását.

Novák azt mondta, várakozással tekint a Magyarország és az Axiom Space houstoni központú űripari vállalat között a közelmúltban létrejött 65 millió dolláros szerződésre. A partnerség elősegítheti, hogy Magyarország másodszor is embert küldhessen a világűrbe.

Novák Katalin és Greg Abbott
photo_camera Novák Katalin és Greg Abbott Fotó: Sándor-palota/Sándor-palota/MTI/MTVA

Az államfő emellett találkozott Texasban élő magyar származású amerikai közéleti szereplőkkel. Austinban George Friedman geopolitikai szakértővel, íróval, a Stratfor hírszerzési és stratégiai témákkal foglalkozó kiadó alapítójával, Dallasban pedig Steve F. Udvar-Házy üzletemberrel, befektetővel, az Air Lease Corporation légi közlekedési vállalat ügyvezető elnökével tárgyalt.

(via MTI)