Schmidt Máriáék képzik tovább a történelemtanárokat négycsillagos wellness-hotelekben

oktatás
2023 szeptember 25., 04:45

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTKK) képezheti tovább a történelemtanárokat és oktatókat a Miniszterelnökségen keresztül érkezett közpénzből. Az RTL szerint ez most úgy történik, hogy a KKTKK – aminek Schmidt Mária a főigazgatója és egyben kuratóriumi tagja is – a pedagógusokat két négycsillagos szállodában képzi egy egyébként online tananyagra, de személyes részvétel mellett.

Az egyik hotel a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsori, ami Tiborcz István köreihez köthető, a másik meg a ráckevei Duna Relax Hotel, amely Klemm Balázs, a magyar turisztika egyik legbefolyásosabb emberének érdekeltsége.

A képzések előkészítését a Prekog Alfa végzi, akik erre fejenként nettó 160 ezer forintos ajánlatot adtak. Ők biztosítják a képzési helyszínt, szállást, illetve a technikai és oktatási kellékeket és kiegészítő szolgáltatásokat is fejenként nettó 60 ezer, és e mellé jön még a fejenkénti 65 ezres catering is. Ez tanáronként és képzésenként összesen 285 ezer forint egy online is leadható tananyagért. Mivel 500 fővel számoltak, ez nettó 142,5 millió forint.

A KKTKK az RTL-nek küldött válaszában azt írta, 2016 és 2022 között „négy témakörben” indítottak képzéseket, „amelyeken több mint 25 000 tanár vett részt és csaknem 6 000 hazai közoktatási intézmény kapcsolódott be a programba. A pedagógusok visszajelzéseiből kiderült, hogy a képzések kiemelkedő színvonalon nyújtottak szakmailag hasznos és új ismereteket”.

Egyébként a KKTKK adta ki Deák Dániel fideszes influenszer a Fidesz-recept című könyvét, illetve L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának A Megőrzés kultúrája című munkáját is.