Kiderült, miért volt ott Orbán magánprogramján a sajtófőnöke is

POLITIKA
2023 szeptember 26., 12:14

A 444 megpróbált kérdezni a sajtónyilvános eseményeket messziről elkerülő miniszterelnöktől egy ferencvárosi háznál, ahová Orbán Viktor mostanában kedd reggelente be szokott ugrani egy órára. Az éppen készpénzt számoló kormányfő nem válaszolt, távozásakor pedig a testőrei tartották távol a kollégáinkat:

link Forrás

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke a mi írásbeli kérdéseinkre nem válaszolt, de a Telexnek arra a kérdésére, hogy Orbánnak milyen programja volt ott, és ha az magánprogram, miért volt ott Havasi is, a sajtófőnök ezt válaszolta:

„Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni, csak a munkájával és a hivatalos tevékenységével kapcsolatban. A sajtófőnöki jelenlétet a nem nyilvános program nem nyilvános jellegének megőrzésében való közreműködés indokolhatja.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Orbán egyébként a parlament nyitóülésén arról beszélt, hogy az elszálló infláció miatt a kormánynak át kellett vennie a Magyar Nemzeti Bank feladatait, ráadásul a jegybank 100 milliárdos veszteségei miatt külön törvényt kell alkotniuk. Arról próbáltuk megkérdezni, hogy le kell-e mondania Matolcsy Györgynek, ha a jegybank nem tudta ellátni a feladatait.