A manchesteri ház padlásán, egy bőröndben talált gyerek 1955 előtt halhatott meg

külföld
2023 szeptember 27., 06:19

Egy manchesteri ház padlásán egy gyerek maradványait találták meg 2022 márciusában egy bőröndben, újságpapírokba csomagolva. A rendőrség szerint nem volt bizonyíték „közvetlen bűncselekményre”. Az újságpapírok, amikbe a gyereket csomagolták, zömében a negyvenes évekből származtak.

Az ügyben tartott meghallgatáson elhangzott, hogy a gyerek létezését évekig „titokban tartották a családon belül”. Mármint a manchesteri Stockportban álló házban élő család szerint, akiket „teljes sokk” ért, amikor megtalálták a bőröndöt.

A halottkém szerint nem lehet megállapítani, hogy a fiú hogyan halt meg. Azt viszont tudni lehet, hogy a csecsemő maradványai mellett a bőröndben magazinok, hajápoló termékek és iskolai füzetek is voltak. Ezek mellett ott volt a bőröndben a család két női tagjának neve, akik „szülőképes korúak voltak” a csecsemő halálának feltételezett időpontjában, illetve ott volt egyikőjük fotója is. Az igazságügyi orvosszakértők szerint nem lehetett megállapítani, hogy a csecsemő élve született vagy sem, csak annyit sikerült kideríteni, hogy a gyerek nem volt idősebb öt hetesnél, illetve hogy valamikor 1955 előtt halt meg.

A házban a negyvenes évek óta egy család élt, az utolsó lakó, egy férfi 2021-ben halt meg. (BBC)