Egy tank gurult éjjel a Hungária körúton a Hős utcánál

belföld
2023 szeptember 28., 07:56

Felkerült a TikTokra két videó is, ami szerint feltehetően egy német gyártmányú Leopard 2 harckocsi forgolódott éjjel a Hungária körúton, a Hős utcánál, egyébként a Készenléti Rendőrség épületei közelében.

link Forrás
link Forrás

A 24.hu kereste a Honvédelmi Minisztériumot, de egyelőre nem válaszoltak, hogy mit csinált a harckocsi a körúton.

Magyarország az elmúlt években összesen 44 új Leopard 2A7+ harckocsit vásárolt Németországtól a honvédségnek, a 24.hu szerint ezen kívül 12 felújított Leopard 2A4 érkezik kiképzési célokra.

12:08 - Frissítés:

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint „Böröndi Gábor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnékének parancsára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harcjárműve tegnap éjjel”. A harckocsit mint írják, „megkülönböztető jelzéssel ellátott katonai rendész szolgálat kísérte, a jármű Budapesten a Hős utca kereszteződésében harcjármű gumibetéten »saját lábon« közlekedett.”

A közlemény szerint „a Leopárd 2HUA4 lánctalpas harcjárművet az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják, a képzés során fokozott hanghatásra nem kell számítani”.

link Forrás