Hatalmas robbanás rázta meg Üzbegisztán fővárosát

külföld
2023 szeptember 28., 08:35

Nagy erejű robbanás történt csütörtök délelőtt az üzbég főváros repülőterének közelében található raktárépületben, egy ember meghalt, 162-en megsérültek – írja az MTI. A taskenti repülőtér zavartalanul üzemel.

A detonáció miatt tűz ütött ki a környéken, és a közeli lakóházakban kitörtek az ablakok. Egy tinédzser fiú meghalt, miután ráesett egy ablakkeret.

photo_camera Tűzoltók a robbanás helyszínén, Taskent, 2023.09.28.
Fotó: PRESIDENCY OF UZBEKISTAN / HANDO/Anadolu Agency via AFP

162-en sérültek meg, 24 embert kórházba szállítottak, 138 sérültet a helyszínen láttak el. Az üzbég egészségügyi minisztérium szerint közülük senki sincs életveszélyben.

A robbanás kivizsgálására a helyszínen speciális laboratóriumot alakítottak ki, a tűz megfékezésére pedig 16 tűzoltó- és mentőegységet küldtek a hatóságok. „A gyors reagálásnak köszönhetően a tűz kiterjedése csökken. A helyzetet teljesen ellenőrzés alatt tartjuk” – közölte a minisztérium.

photo_camera Tűzoltók fékezik meg a tüzet, miután robbanás történt egy raktárépületben nem messze az üzbég főváros repülőterétől. taskent, 2023.09.28.
Fotó: PRESIDENCY OF UZBEKISTAN / HANDO/Anadolu Agency via AFP

A CNN idézi a Tass orosz állami hírügynökséget, akik Üzbegisztán belügyminisztériumára hivatkozva azt írták: azután üthetett ki tűz a város Szergeli kerületének egyik raktárában, hogy villámcsapás érte azt.

(MTI)