Kósa Lajos: Reménytelen fölvenni a harcot a dezinformációval, hagyni kell, hogy az olvasó eldöntse, mi az igazság

POLITIKA
2023 szeptember 28., 18:01

"Katonai értelemben az történt, hogy rettenetesen sok ember meghalt és megnyomorodott. De egyébként látszik, hogy ennek a háborúnak katonai megoldása ilyen értelemben nincs" - így foglalta össze az ukrajnai háborúról szóló nézeteit Kósa Lajos fideszes képviselő, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnöke egy csütörtöki konferencián. A képviselő szerint a nácizmusra emlékeztet, hogy sok európai országban betiltanák Dosztojevszkijt és Csajkovszkijt, a dezinformációval pedig nem lehet igazán mit kezdeni, azon kívül, hogy reméljük, az olvasók ki tudják szűrni a valódi híreket, mert "a hülyeséget nem lehet betiltani".

A nagy megfejtéseiről ismert képviselő az Egyensúly Intézet nevű agytröszt "A NATO a vilniusi csúcs után: értékelés magyar szempontból" című konferenciájának egyik vendége volt. A panelbeszélgetésnek, amelyen Kósa mellett Harangozó Tamás MSZP-s, Tompos Márton momentumos képviselő, valamint a külügyi és honvédelmi tárca és a miniszterelnökség képviselője vett részt, az volt a témája, hogy a jelenlévők szerint a közép-európai országok szempontjából hogyan alakul az ukrajnai háború.

Kósa azzal kezdte a beszélgetést, még azelőtt, hogy a moderátor az első kérdését föltehette, a képviselőt pedig fölszólíthatta volna, hogy elmondta: a Fidesz parlamenti frakciója fixen meg van győződve arról, hogy kulcskérdés Magyarország NATO-tagsága, „eszünkben sincs a NATO-val bármilyen módon összerúgni a port, de hozzáteszem, hogy ez nem jelenti azt, hogy nincsen véleményünk néhány NATO-val kapcsolatos kérdésben. És az ember még a gyerekével is vitatkozik, pedig igazán szereti”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.