Várkonyi Andrea: A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás

bulvár
2023 szeptember 28., 18:19

„Három évvel ezelőtt a koronavírus-világjárvány második hulláma idején fogalmazódott meg először a High-Tech Suli program létrehozásának ötlete, amikor az iskolák zárva voltak, és a tantermi oktatás helyett a digitális tanrend, az otthoni oktatás volt érvényben” - mondta Várkonyi Andrea azon a konferencián, amit a program részeként szerveztek. A Mészáros-csoport támogatásával működő Alapítvány az Innovatív Oktatásért célja a magyar iskolák digitális eszközökkel történő felszerelése mellett a tanárok képzése és pedagógus-ösztöndíjak támogatása is. Várkonyi, aki az alapítvány kuratóriumi elnöke beszédében kiemelte férjét, Mészáros Lőrincet.

„A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás. Úgyhogy megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha ebben a szegmensben nyitnánk egy ilyen kaput és valahogy segítenénk az iskolákat. Azt mondta, hogy természetesen, vágjunk bele”

- mondta a Blikk beszámolója szerint.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián szeptember 28-án.
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A jachtozós nyaralást követően ez már a második esemény, ami Mészárosék adakozásáról szól. Augusztus végén 2Rule terméket adott rászoruló fiataloknak a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa mintegy 200 millió forint értékben.

(MTI)