Motorcsónak ütközött bálnával az ausztrál partoknál, egy ember meghalt

külföld
2023 szeptember 30., 07:02

Bálnával ütközött egy motorcsónak Ausztrália keleti partjainál szombat reggel. A balesetben egy ember meghalt, egy másik megsérült.

A két férfi csónakjával helyi idő szerint reggel 6 óra körül a Sydney-től 14 kilométerre délkeletre fekvő La Perouse előtti vizeken ütközött az állattal, ami után járművük felborult. Az egyik férfi a helyszínen meghalt. A másikat a mentőszolgálat ellátta, és stabil állapotban került kórházba.

link Forrás

„Jelenleg sok bálna van a tengeren, és több eset is mutatja, hogy szokatlanul közel mennek a hajókhoz” – mondta Siobhan Munro, a vízi rendőrség tisztviselője az ABC helyi közszolgálati televíziónak.

Ausztrália kiterjedt partvidékén tíz nagy és húsz kisebb bálnafaj él. Az általuk okozott emberi halálesetek ritkák, de több vízi baleset részesei voltak az utóbbi időben.

Nagyjából két hete egy négyméteres púpos bálnát fejbe vágott egy hajócsavar Nyugat-Ausztrália partjainál. Júniusban pedig nyolc dán állampolgárt kellett kimenteni, amikor vitorlásuk felborult a Csendes-óceánon, miután összeütközött egy vagy két bálnával.