Oké, hogy a háború alakulását is befolyásoló szavazás folyik éppen Szlovákiában, de kit érdekel, amikor a szenicei rendőrök autót vezető kutyát fotóztak

külföld
2023 szeptember 30., 11:20

Gyorshajtókra vadásztak a szlovák rendőrök az ország északnyugati részén lévő Szenice (szlovákul Senica) város környékén, egy Šterusy nevű község határában, amikor egy nem akármilyen fotót készített a traffipax.

A Facebookon közzétett, sebességmérő kamera által készített fotón az látszik, hogy egy kutya ül mosolyogva egy Skoda kormányánál, a vezetőülésben.

Az autó tulajdonosa ragaszkodott ahhoz, hogy a barna vadászkutya hirtelen ugrott az ölébe, pont mielőtt a rendőrségi felvétel készült.

A 31 éves sofőr azonban nemcsak a közlekedési szabályokat sértette meg a gyorshajtással és a kutya elhelyezésével, hanem hazudott is. A rendőrség Facebook-posztja szerint ugyanis a rögzített felvételt visszanézve nem látszott hirtelen mozgás az autóba.

A rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki a férfira a közlekedési szabályok megsértése miatt. Az nem derült ki, hogy a gyorshajtást vagy a kutyás akciót, netán mindkettőt büntették-e, és az sem, hogy mennyivel. Arra viszont felhívták a figyelmet a posztban, hogy még egy kis állat is veszélyeztetheti az autóban ülők testi épségét, ha nem szabályosan szállítják.

Hangulatoldónak egy kis részlet az Idétlen időkigből, amikor Punxsutawney Philt veszi a volánhoz Bill Murray.

link Forrás