A köznevelési államtitkár szerint „a jó konténertanterem sokkal jobb, mint egy régi százéves, vagy pláne egy negyvenéves iskolai tanterem”

oktatás
2023 október 03., 18:59

„Az a tömeges felmondás, amit a dollármédia és a szakszervezetek folyamatosan sulykoltak, hogy itt öt- meg tízezer ember fog távozni, az nem történt meg. Becsléseink szerint a pedagógusok egy százaléka nem fogadta el az ajánlatot.” - mondta a köznevelésért felelős államtitkár arról, hogy a tanároknak szeptember végéig kellett dönteniük, hogy elfogadják-e a státusztörvény alapján megajánlott új bérüket, vagy inkább felmondanak. Maruzsa Zoltán a HírTV kedd esti műsorában kijelentette: a távozók október végéig tanítanak még, a tankerületeknek ezalatt kell új kollégákat találni a kilépők helyére.

Arra a kérdésre, hogy készítenek-e interjúkat a távozó tanárokkal, hogy miért mondtak fel, az államtitkár igennel felelt, sőt, megígérte, hogy ezek eredményét nyilvánosságra is hozzák.

link Forrás

„Örömmel konstatálom, hogy ebben a tanévben szeptember folyamán elmaradt az a hergelés, aminek tavaly tanúi lehettünk. Az, hogy az ellenzék szervezett két megmozdulást, az dolga az ellenzéknek.”

- állapította meg Maruzsa. Végül szó volt arról is, hogy 119 konténertanteremben zajlik oktatás jelenleg Magyarországon. Az államtitkár szerint csúnyán hangzik a konténer szó, de ezek valójában jól felszerelt tantermek.

„Szoktam is mondani: egy jó konténertanterem sokkal jobb, mint egy régi százéves, vagy pláne egy negyvenéves iskolai tanterem.”