Egy részeg férfi láncfűrésszel fenyegette az utcán a járókelőket és a rendőröket

bűnügy
2023 október 04., 13:39

Láncfűrésszel fenyegette életveszélyesen a járókelőket és az intézkedő rendőröket az utcán egy ittas férfi, aki ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Pest megyei főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet.

Múlt szerdán a vádlott egy benzines láncfűrésszel, ittasan, az utcán tett fenyegető mozdulatokat a járókelők felé. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, felszólították, hogy állítsa le a láncfűrészt. Ennek ő nem tett eleget, hanem a rendőröket is fenyegetni kezdte, majd a közelben lévő ingatlanja kertjébe futott, aztán visszament a rendőrök felé.

Ekkor az egyik rendőr gázsprayt vetett be, erre a férfi visszarohant a kertjébe, behúzta a kaput és életveszélyesen megfenyegette a járőröket. Nem sokkal később az egyik rendőr megint gázsprayt használt, erre a férfi bement a lakásába, és leállította a láncfűrészt.

Ezt kihasználva a rendőrök előállították a vádlottat, akit a törvényszék emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért a többszörös visszaesőt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és a védő teljeskörű fellebbezést nyújtott be, így az ítélet nem jogerős.