Két hajléktalan embert is felgyújtott egy szombathelyi férfi, az egyikük belehalt

bűnügy
2023 október 05., 08:09

A Vas Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az egyik sértett gézkötését, a másik sértett ruházatát meggyújtotta, továbbá egy vita hevében mellkason szúrta szobatársát.

„A vádirat szerint a hajléktalan életmódot folytató elkövető 2022 augusztusában, egy szombathelyi parkolóban együtt italozott társaival. A vádlott ennek során egy öngyújtóval meggyújtotta az egyik ismerőse lábán lévő gézkötést, ami lángra kapott és átterjedt a sértett másik lábán lévő kötésre, illetve a ruházatára is, amelynek következtében másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett el. A sértett kórházi ellátása ellenére elhunyt” - olvasható az ügyészségi közleményben.

A vádlott a gyanú szerint 2022 októberében egy földön fekvő férfi ruházatát gyújtotta meg. A sértettnek a földön hemperegve sikerült eloltania a lángoló ruháit, ennek ellenére a hátán nyolc napon túl gyógyuló, súlyos égési sérüléseket szenvedett el.

Az elkövető ugyancsak 2022 októberében, a szombathelyi hajléktalanszállón szobatársával összeveszett, majd őt egy késsel mellkason szúrta. A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el, de az eset összes körülményére figyelemmel ennél súlyosabb, életveszélyes sérülés bekövetkeztének lehetősége is fennállt - írja az ügyészség.