Soltész államtitkár szerint „ha valaki felvállalja kereszténységét Nyugat-Európában, akkor kirúgják az állásából és börtönbe is viszik”

vallás
2023 október 05., 14:47

Nyugat-Európában „a demokrácia bölcsőjében, a liberalizmus fellegvárában, ha valaki felvállalja kereszténységét, akkor kirúgják az állásából és börtönbe is viszik” - jelentette ki az MTI beszámolója szerint a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön. Soltész Miklós a Magyarország Mária országa címmel megrendezett emlékkonferencián mondott beszédet, amiben megállapította, hogy

az átmeneti romboló ideológiák meg fognak szűnni, mert "nem a természetre épülnek, és a teremtett világ ellenében vannak". Mindössze az a kérdés, hogy mikor.

Hozzátette: jelenleg ezek az ideológiák a fiatalok mellett az idősebb korosztályokra is hatással vannak, és nem könnyű felvenni a küzdelmet ellenük. Vannak azonban biztató számok, mondta, és mindenféle hurráoptimista számot kezdett sorolni.

Soltészt nem zavarta meg a legfrissebb népszámlás eredménye, ami szerint húsz év alatt megfeleződött a magukat római katolikusnak vallók száma. És a lakosság kevesebb mint negyven százaléka válaszolt a vallásosságra vonatkozó kérdésre.

Az államtitkár szerint "egy friss felmérés szerint" a magyarok

  • 85 százaléka a tízparancsolat szerint szeretne élni,
  • 83 százaléka pedig helyesli a keresztény ünnepek megtartását az iskolában,
  • 62 százalék szerint a keresztény kultúra hatással van a magyar emberek mindennapjaira.

Beszédét azzal zárta, hogy

"a fiatalok érdekében a jelenleg ható romboló ideológiák ellen ki kell állni, és ez mindenkinek a felelőssége, illetve feladata, aki kereszténységben él".