„Szarunk a gulyásotokba” – üzenték a Fiorentina szurkolói a meccs előtt rájuk vadászó Fradi-ultráknak Firenzében

futball
2023 október 05., 14:40

Több ezer Ferencváros-szurkoló érkezett Firenzébe, mivel 21 órától a Ferencváros a Fiorentina ellen játsik az Európa Konferencia-liga csoportkörének 2. fordulójában. MI „MINDENHOL OTT VAGYUNK!!!” – üvöltötte írásban Kubatov Gábor Fidesz-alelnök, az FTC elnöke a vonulásról.

link Forrás

De egy kb. száz fős magyar huligánkülönítmény már szerdán körbenézett Firenzében, hogy az ellenfél drukkereivel balhézzon – írja a Blikk, ami szerint a fradisták két órán át sétáltak a városban, de hiába, az FTC ősi riválisával, az Újpesttel baráti viszonyt ápoló Fiorentina-ultrákkal nem találkoztak.

A ruttosport.com beszámolója szerint este kikerült az utcára egy, a fradistáknak címzett transzparens („VI SI CAHA NI GULASH”), ami magyarul kb. azt jelenti, hogy:

„SZARUNK A GULYÁSOTOKBA”.

Ha már Fradi-ultrák: pont egy éve történt, hogy egy NB 1-es meccs után szerb ultrák hamis iratokkal furmányos módon elloptak egy Fradi-ultrazászlót, majd azt az Európa-liga egyik meccsén elégették a Groupama Arénában. Az íratlan szabályok szerint ez a csoport megszűnését eredményezte volna, csakhogy az ultrák azt mondták, nem is a fő-, hanem egy alzászló lett oda.