Sok izraeli fiatal épp a sivatagban bulizott, amikor megtámadták őket a Hamász fegyveresei

külföld
2023 október 07., 19:27

A mentőegységek szerint már legalább 200 izraeli halottja van a Hamasz szombat reggeli támadásainak. Az egészségügyi minisztérium szerint 1452 sebesült izraeli került kórházba, 18-nak kritikus, 267-nek súlyos állapotban vannak. A fegyveresek izraeli túszokat is ejtettek. Az izraeli válaszcsapások következtében a Gázai övezetben legalább 198 ember meghalt és legalább 1610 megsebesült.

Felvétek jelentek meg arról is, hogyan tört ki a káosz a Gázai övezethez közeli Re'im kibucnál, amikor az izraeli területre betörő fegyveresek egy sivatagi buli résztvevőire támadtak.

link Forrás

A Haaretz beszámolója szerint a buli elleni támadásnak halálos áldozatai is vannak, valamint sokan eltűntek vagy még mindig bujkálnak. A szemtanúk arról számoltak be, hogy motorosok nyitottak tüzet több száz emberre, akik már elkezdtek menekülni a buliból a rakétatűz miatt, ami néhány résztvevőt megsebesített.

link Forrás

A 20 éves Noya Reuven a Times of Israelnek arról számolt be, hogy tömeges pánik tört ki több ezer bulizó között, amikor rakéták repültek el a fejük felett. Egy másik nő a Channel 12-nek arról beszélt, hogy amikor menekülni próbált, a fegyveresek szétlőtték az autóját. Végül egy másik dzsip vezetője mentette meg őt és a barátját. Azonban amikor elhagyták a helyszínt, a sofőrt meglőtték, a jármű pedig egy gödörbe hajtott. Ő és a barátja az eszméletlen sofőr mellett egészen addig halottnak tettették magukat, amig héber katonákat nem hallottak maguk körül.

Egy másik bulizó azt mondta a Channel 12-nek, hogy a rakéták zajáról először azt hitték, a zene része, majd a barátaival érezték, ahogy golyók süvítenek el mellettük, ahogy a kocsik felé menekültek.