Az újbudai rendőrgyilkossággal vádolt férfi elismerte, hogy megszúrta a rendőröket

bűnügy
2023 október 10., 08:09

Részben beismerő vallomást tett a Fővárosi Törvényszéken Sz. Szilárd, akit azzal vádolnak, hogy 2023. januárjában megkéselt Újbudán három rendőrt, akik közül az egyikük életét vesztette, számolt be a tárgyalásról a hvg.hu.

Sz. Szilárd a bíróságon azt mondta, a későbbiekben hajlandó vallomást tenni, de mivel nem tett a vádirattal megegyező beismerő vallomást, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Sz. annyit elismert, hogy: „valóban megszúrtam a sértetteket.”A vádiratból az derült ki, hogy Sz. Szilárd paranoid pszichózisban szenvedett, rendszeresen fogyasztott amfetamint. Sz. Szilárd januárban nem létező zajokat hallott a felette lévő lakásból, aminek az ajtaján többször is dörömbölt, majd egy betonbontó kalapáccsal is megpróbált bejutni. A lakásban élők ekkor riasztották a rendőröket.

A rendőrség három fővel vonult ki, ők tartóztatták fel Sz.-t, aki azt hitte, veszélyben van, ütésekkel, rúgásokkal próbált szabadulni. Az egyik rendőr, Baumann Péter ekkor a korábban Sz.-től elkobzott kést elejtette. Sz. azt felkapta, alulról felfelé szúrt, majd menekült. Két rendőr a villamosmegállóban érte utol, ahol egy láblövés után tudták csak elfogni. Baumann Péter pedig később a kórházban életét vesztette.