Belehajtottak a kínai főkonzulátus épületébe autóval San Franciscóban

külföld
2023 október 10., 05:01

Nekihajtott egy autós a kínai főkonzulátus épületének San Franciscóban, az Egyesült Államokban helyi idő szerint hétfőn. Az autóst a kiérkező rendőrök a helyszínen agyonlőtték, közölte az amerikai nagyváros rendőrsége.

A baleset vagy támadás részletei egyelőre nem világosak. A rendőrségi tájékoztatás szerint az azonosítatlan autós egyelőre ismeretlen okból hajtott neki az épületnek, és tört be a főkonzulátus vízumügyeket intéző részébe. A kék Honda az épület előcsarnokában állt meg. Egyelőre nem tudni más sebesültről vagy áldozatról.

„Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az autó a kínai konzulátus előterében állt. A rendőrök beléptek az épületbe, felvették a kapcsolatot a gyanúsítottal, majd lövöldözés történt az egyik rendőr részvételével” - tudatta a hatóság. „A gyanúsítottat a kórházban halottá nyilvánították, a vizsgálat jelenleg is folyamatban van” - tette hozzá a rendőrség.

A kínai külképviselet közleményében erőszakos támadásnak nevezte a történteket, amely súlyos veszélyt jelentett a képviselet dolgozóira és az épületben lévő emberekre, és jelentős károkat okozott a létesítményben. (MTI, BBC)